Hoekbanken | design hoekbank kopen | Pot Interieur (2024)

Banken zijn in verschillende opstellingen verkrijgbaar. Zo kunt u denken aan een kleine hoekbank, een hoekbank met een chaise longue deel. Of een bank met twee zithoeken, ook wel een U-bank genoemd. De design merken hebben hun modellen zo samengesteld, dat er tal van mogelijkheden zijn. Ook in de afwerking van stof en ledersoort heeft u een breed scala aan mogelijkheden. U kunt uw keuze laten vallen op een trendy stof, zoals velvet of ribstof. Of een mooie leersoort, zo stelt u uw hoekbank geheel naar eigen wens samen. In ons assortiment hebben wij diverse design hoekbanken die passen in zowel een modern als klassiek interieur. Laat u in onze woonwinkel adviseren en kom proefzitten.

Wat is een hoekbank, chaise longue of U-bank?

Wij kennen verschillende opstellingen van hoekbanken, elke opstelling heeft zijn eigen naam. Deze namen kunnen ook voor verwarring zorgen, daarom zetten wij het graag voor u op een rij. Een hoekbank is een bank die aan beide zijden is voorzien van een rug- en armleuning. Aan een chaise longue is een element gekoppeld met één armleuning. Een U-bank spreekt voor zich, het is een bank die voorzien is van extra zitplekken. De gelijkenis is met een U, hier leent de bank ook zijn naam aan.

Naast eerder genoemde hoekbanken kennen wij ook een loungebank en een elementenbank. Een loungebank is een bank met een ligelement eraan, ook wel het loungegedeelte genoemd. Het ligelement is voorzien van een rugleuning. Een elementenbank is een modulaire bank, waarmee u naar eigen wens kunt variëren in opstelling. Zo kunt u uw favoriete hoekbank passend maken voor de woonruimte.

Door een hoekbank te plaatsen in uw woonkamer creëert u een gezellige en knusse zithoek. Die uitnodigt om elk moment van de dag te vieren. Van relax een boek lezen tot gezellig borrelen met vrienden en familie.

Van kleine tot grote hoekbanken

Bij Pot Interieur vindt u voor iedere grootte van woonkamer een passend bankstel. Zo hebben we kleine hoekbanken voor kleine woonkamers en grote royale hoekbanken voor een grote ruimte. Veel van onze banken in de design collectie hebben een elementen systeem, waardoor u zelf uw bank naar wens kunt samenstellen. Zo is er altijd een hoekbank, chaise longue of U-bank die past in uw woonkamer.

Pot Interieur heeft verschillende designmerken

Pot Interieur heeft de collectie hoekbanken van diverse designmerken met zorg samengesteld. Hierdoor is er altijd een hoekbank te vinden, die geheel aan uw wensen, comfort en woonstijl voldoet. Bekijk de collectie online of bezoek onze woonwinkel en laat u inspireren. Wij hebben diverse designer merken in de collectie onder andere Leolux, Rolf Benz, Minotti, Linteloo, de Sede, Cassina en vele andere merken. Vele merken bieden u uitgebreide mogelijkheden, in stoffen onder andere ribstof, velvet of een grote omvang van verschillende leersoorten en opstellingen.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een hoekbank?

Een hoekbank kopen is geen kleine beslissing. Natuurlijk heeft u zelf een goed beeld wat u mooi vindt of past bij de rest van uw interieur. Naast het uitzoeken van een mooie hoekbank komen lastige keuzes kijken en wellicht zaken waar u nog niet aan gedacht heeft. Daarom geven wij Pot Interieur u graag een aantal tips.

Een hoekbank leent uitermate goed om voor heerlijk te relaxen met uw partner, met het hele gezin of met familie en vrienden. Een modulaire hoekbank kunt u zelf zo samenstellen dat u meer dan voldoende zitplaatsen heeft.

De stijl of vorm is van uw hoekbank of chaise longue zeer belangrijk. Zo vindt u in onze collectie diverse hoekbanken voor verschillende woonstijlen, zoals landelijk, industrieel of modern. Dit geldt ook voor de kleur, zo kunt u altijd een grijze, cognackleurige, beige, groene of zwarte hoekbank vinden. Ook de chaise longue en elementenbank zijn in veel meer kleuren verkrijgbaar. Naast de stijl en vorm van uw hoekbank heeft u bij veel modellen een keuze in poten. Zo kunt u kiezen voor een zwevend onderstel, lage of hoge poten. U heeft zelf ook de vrije hand van materiaal van de poot, gaat u voor een houten of een metalen poot? En in welke uitvoering? Gelakt, mat, kleur of stijlvol zwart. Veel modellen hebben ook de optie dat u de vorm van de armleuning kunt kiezen, zo kunt u voor een slanke, smalle armleuning kiezen of een brede armleuning. Dit zijn extra keuzes die komen kijken bij het kopen van een nieuwe hoekbank, chaise longue of loungebank.

Heeft u al nagedacht waar in de woonkamer u uw gekozen hoekbank wilt plaatsen? Zo kunt u kiezen om de hoekbank midden in de kamer te plaatsen, dan maakt u een statement in uw woonkamer. Heeft u een grote woonkamer, dan adviseren wij u een grote royale hoekbank. Zo voorkomt u dat de hoekbank verdwijnt in de woonkamer. Heeft u een kleine woonkamer, dan is het logisch dat de hoekbank tegen de wand geplaatst wordt. Dan kunt u ook beter voor een loungebank of chaise longue kiezen, zo blijft de ruimte open. Heeft u nog niet helemaal een gevoel bij uw gewenste opstelling van de bank? Wij adviseren u om met kranten de bank op de grond uit te zetten. Zo ziet u precies of de hoekbank tot zijn recht komt in uw woonkamer. Ook ziet u hoeveel vloeroppervlakte u overheeft.

Nu u al vele keuzes heeft gemaakt, mogen we de belangrijkste keuze niet vergeten. Namelijk het comfort van de hoekbank, dit is een zeer persoonlijke voorkeur. Zo houdt de ene persoon van een zachte zitting en de ander weer van een stevige zitcomfort. Zo kunt u ook kiezen voor een hoge of lage zit en de diepe of een ondiepe zit. Heeft u ook gedacht aan de hoogte van de rug? Diverse modellen hebben als extra optie een hoofd- en/of een voetensteun. Om hierin een goede keuze te kunnen maken willen wij u graag adviseren om te komen proefzitten, zodat u de verschillende keuzes kunt ervaren. Zo kunt u voor uzelf het beste zitcomfort samenstellen.

Hoekbank, chaise longue of U-bank kopen bij Pot Interieur

Bekijk de collectie hoekbanken, chaise longue en U-banken online of bezoek onze showroom. Bekijk de mogelijkheden en kom vooral proefzitten. Zo ervaart u welk model het beste bij u past. Laat u adviseren door onze adviseurs, zij helpen u graag bij het samenstellen van uw hoekbank, chaise longue of U-bank. U kunt uw gekozen bank ook gemakkelijk online bestellen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op, onze collega’s helpen u graag.

Hoekbanken | design hoekbank kopen | Pot Interieur (2024)

FAQs

Is een hoekbank praktisch? ›

Een hoekbank is zeker praktisch. Dit type bank neemt iets meer ruimte in beslag dan een 2-zits of 3-zits bank, maar zorgt er wel voor dat je maar één meubel nodig hebt in jouw woonkamer. Ook het hoekgedeelte is een zitplek namelijk. Daarnaast oogt één meubel in een woonkamer ook rustiger.

Wat voor bank in een kleine woonkamer? ›

Ga in kleine ruimtes voor lichte meubels met een luchtige uitstraling. Een bank mag echt riant zijn, maar kies voor strakke pootjes, onder een grote bank. Pootjes onder een bank geven lucht aan de ruimte en ze zorgen ervoor dat zichtlijnen niet verdwijnen.

Wat is de gemiddelde prijs van een bank? ›

Nu vraag je je misschien af: wat kost een nieuwe bank? De totale kosten zijn afhankelijk van het formaat, de stof en de kwaliteit. Gemiddeld is de nieuwprijs van een bankstel € 2.000,-.

Waar koop je een mooie bank? ›

Een moderne, trendy bank koop je bij JYSK. De zoektocht naar de juiste bank kan lastig zijn. Bij JYSK vind je een breed assortiment bankstellen, zoals tweezitsbanken, hoekbanken of banken met chaise longues. Voor ieder type woonkamer bieden wij jou een bankstel, tegen een lage prijs.

Wat is de beste zitdiepte van een bank? ›

Ideaal gesproken is de zitdiepte zodanig, dat je ontspannen achterover kunt leunen en toch je benen in een rechte hoek kunt houden zonder je rug te buigen. Een diepte van 52 tot 55 centimeter is hiervoor het best.

Waar zet je een hoekbank neer? ›

Plaats de hoek dan aan de kant van de muur of voor het raam. Wist je dat de kant van hoek altijd wordt bepaald wanneer je met je gezicht naar de bank staat. Een hoekbank met een hoek links wil dus zeggen dat de hoek, wanneer je van voren naar de bank kijkt, aan de linkerkant zit.

Wat is een lekker zittende bank? ›

Zittend op een relaxbank wordt het lichaam in de meest natuurlijke houding gevormd. Lees je graag in een liggende houding? Dan is de hoekbank een prima alternatief. Een ruime U-bank biedt genoeg plaats voor iedereen en kan je meteen in een gezellige opstelling zetten.

Wat is de gemiddelde levensduur van een bankstel? ›

De gemiddelde levensduur van een bank varieert aanzienlijk, afhankelijk van de kwaliteit van de constructie, het materiaal, en hoe intensief de bank gebruikt wordt. De gemiddelde levensduur van kwaliteitsbanken ligt tussen de 7 en 15 jaar.

Wat is de meest betrouwbare bank? ›

Uit deze bankenmonitor komt RegioBank opnieuw als beste bank van Nederland uit de bus. Voor de zevende keer op rij, met ook deze keer indrukwekkende rapportcijfers (9,4 op algemene tevredenheid). ASN Bank (8,9) en SNS (8,1) presteren ook sterk, met respectievelijk een 2e en een 4e plek.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bank? ›

Bankstel kopen: 11 tips waar je op moet letten
  1. Waarvoor ga je de bank gebruiken? ...
  2. Welk formaat past bij jouw huis? ...
  3. Welk materiaal kies je? ...
  4. Welke kleur en stijl kies je? ...
  5. Zitcomfort. ...
  6. Kwaliteit en duurzaamheid. ...
  7. Onderhoud. ...
  8. Garantie en retourbeleid.

Waarom een hoekbank? ›

Een hoekbank zorgt voor veel zitplaatsen, waardoor je met het hele gezin op de bank kunt zitten! Ook zijn er veel verschillende afmetingen mogelijk met een hoekbank. Zo kun je voor een kleine of grote hoekbank gaan, voor een bank met een chaise lounge of voor een elementen hoekbank die je zelf kunt samenstellen.

Wat is een goede bank om op te zitten? ›

Zittend op een relaxbank wordt het lichaam in de meest natuurlijke houding gevormd. Lees je graag in een liggende houding? Dan is de hoekbank een prima alternatief. Een ruime U-bank biedt genoeg plaats voor iedereen en kan je meteen in een gezellige opstelling zetten.

Hoelang gaat een hoekbank mee? ›

Hoelang zou een hoekbank mee moeten gaan? 7-15 jaar voor een goede stoffen hoekbank. Een leren hoekbank kan 20 jaar of langer meegaan. Tekenen van verslechtering: Het is niet meer comfortabel om in te zitten.

Wat is bank te goed? ›

Vordering die men op een bank heeft, bijvoorbeeld het positieve saldo op een bankrekening (creditstand): dit is een tegoed van de rekeninghouder. Engels: bank assets. Zie ook: bankrekening, tegoed, depositogarantiestelsel.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6336

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.