Medewerker ondersteuning Fiets & Garageparkeren (2024)

Medewerker ondersteuning Fiets & Garageparkeren

Direct solliciteren

Medewerker ondersteuning Fiets & Garageparkeren (1)

Vast

Uren per week 32-36 uur
Plaatsingdatum 10-05-2024
Vacaturenummer CA10042054
Werk- en denkniveau HBO
Salarisniveau € 3.014,- tot € 4.244,-
Sluitingsdatum 26-05-2024
Aantal fte 1
Uren per week 32-36 uur
Plaatsingdatum 10-05-2024
Vacaturenummer CA10042054
Werk- en denkniveau HBO
Salarisniveau Max € 3.014,- tot € 4.244,-
Sluitingsdatum 26-05-2024
Aantal fte 1

Administratief / secretarieel

  • Zorg dragen voor een soepel verloop van administratieve taken met betrekking tot verkoop van parkeer- en stallingsproducten, contracten en processen voor beheer en onderhoud van stallingen, garages en terreinen.
  • Je bent de rechterhand van de teamleider en zorgt ervoor dat afgesproken processen worden doorlopen en gemaakte afspraken worden nagekomen.
  • Samenwerken met verschillende teams om klanten een uitstekende service te bieden, waaronder verkoop van producten, locatiebeheer en schoonmaak, en het oplossen van klantvragen en -problemen.

De functie

Als Medewerker Ondersteuning binnen de afdeling Fiets & Garageparkeren ben je verantwoordelijk voor het efficiënt laten verlopen van administratieve processen. Dit omvat het faciliteren van een soepele verkoop van parkeer- en stallingsproducten, evenals het correct uitvoeren van contracten en procedures voor het beheer en onderhoud van onze stallingen, garages en terreinen.

Samen met het team verkoop, functioneel beheer, de contractmanagers en de locatiemanagers zorg je ervoor dat de klanten van onze garages, terreinen en stallingen een uitstekende service ervaren. Een belangrijk onderdeel hiervan is de verkoop van parkeer- en stallingsproducten en de zorg voor het schoon, heel en veilig houden van de locaties. Jij bent contactpersoon voor klanten om afspraken vast te leggen en zaken te verduidelijken waar nodig.

Daarnaast ben je contactpersoon voor beheer en onderhoud, heb je contact met team inkoop en vervang je indien nodig de servicemedewerker op de meldkamer. Samen met team verkoop hou je bij welke kosten doorbelast moeten worden aan de VVE’s. Bovendien ben je de contactpersoon en coördinator voor schadeafhandeling, waarbij je beoordeelt of de schade onder de verzekering valt en of aangifte nodig is. Je zorgt voor de afhandeling en onderhoudt contact met de melder.

Kortom, een afwisselende functie met veel verschillende ondersteunende taken waarin je verschillende functioneel opdrachtgevers hebt, zoals de contractmanagers, de locatiemanagers en de teamleider.

  • Zorgen voor de opdrachtverlening en goedkeuring van offertes en onderhoudsvoorstellen.
  • Borgen van het verkoopproces en het goed doorlopen hiervan door alle collega’s van het team.
  • Ondersteunen van de teamleider bij zaken als inkoop, facturatie en de organisatie van bijeenkomsten.
  • Administreren en archiveren van documenten zodat er een professioneel klantenbestand ontstaat.
  • Contractbeheer in samenwerking met de contractmanagers.

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Parkeren is in onze stad een politiek gevoelig domein en heeft een grote maatschappelijke impact. Bijna iedereen heeft of krijgt er mee te maken en vindt er wel wat van: te weinig parkeerplekken, te hoge tarieven, een onterechte naheffingsaanslag of een parkeervergunning die niet wordt verleend. Daarom krijgt Parkeren veel aandacht in de media en de politiek. Het bespreken van parkeeronderwerpen in de gemeenteraad leidt vaak tot discussies en voorstellen. Werken bij Parkeren betekent werken in een dynamische en uitdagende omgeving.

De wereld om ons heen verandert snel en Parkeren moet hierop inspelen. We maken gebruik van nieuwe technologieën en slimme manieren om gegevens te gebruiken. Dit doen we samen met verschillende partners, zowel binnen als buiten de organisatie. Denk hierbij aan de directies Belastingen, Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte, Verkeer en Openbare Ruimte en Dienstverlening, maar ook aan externe partners zoals NS, ProRail, Pantar en Ajax.

Als medewerker ondersteuning maak je deel uit van de Afdeling Fiets & Garageparkeren. De directie Parkeren is verantwoordelijk voor een zo efficiënt mogelijke uitvoering van de bestuurlijke doelstellingen (beleidskaders) met betrekking tot het exploiteren en beheren van parkeer- en stallingsfaciliteiten (zowel op straat als in garages, binnen of ten behoeve van Amsterdam). Daarnaast voert de afdeling het parkeerbeleid uit ten aanzien van parkeren in de openbare ruimte. Het college heeft voor de Directie Parkeren als doel gesteld: het effectief en efficiënt faciliteren van auto parkeren en fiets stallen met een minimale belasting voor de stad. De afdeling bestaat uit zo’n 40 collega’s. Wat ons kenmerkt? Behulpzaamheid en collegialiteit. We zijn altijd bereid elkaar te helpen, betrekken elkaar bij vraagstukken en vinden het belangrijk om kennis te delen.

Voor deze functie Medewerker ondersteuning beschik je over:

  • Afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur in een administratieve, technische of bedrijfskundige richting;
  • In staat om minstens 3 volledige dagen op kantoor te werken, waarbij donderdag een van de vereiste dagen is;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal, schriftelijk en mondeling;
  • Ervaring en interesse in techniek, bouw en/of parkeerbeheer.

Aan competenties breng je mee:

  • Omgevingsbewustzijn: Laat blijken goed geïnformeerd te zijn over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.
  • Plannen: Plant en coördineert activiteiten efficiënt om doelstellingen te behalen binnen een gegeven tijdsbestek, waarbij de middelen optimaal worden benut.
  • Resultaatgerichtheid: Concrete doelen als uitgangspunt nemen voor het eigen gedrag en hieraan vasthouden totdat het doel bereikt is.
  • Samenwerken: Levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat, in het bijzonder aan de sfeer en de relaties binnen de groep of het team.

Als Medewerker ondersteuning kom je ons 32 - 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

  • Een bruto maandsalaris van € 3.014,- tot € 4.244,- (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid tot een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
  • Als je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
  • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer voor reizen met de auto, € 0,15 per kilometer voor reizen met de fiets en € 0,21 per kilometer voor reizen met het OV. Dit geldt tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand en voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt.
  • Voor thuiswerkdagen ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
  • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

  • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 26 mei via de ‘direct solliciteren’ button.
  • Wij ontvangen graag je motivatiebrief, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
  • De selectieprocedure start meteen na de sluitingstermijn en bestaat uit tenminste 2 selectierondes
  • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
  • De gesprekken vinden plaats op onze locatie aan de Daniel Goedkoopstaat 7-9 te Amsterdam.
  • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Direct solliciteren

Terug naar alle vacatures

Vragen over deze vacature?

Over de functie kun je: Annet Elst van der benaderen, Teamleider beheer en exploitatie via a.van.der.elst@amsterdam.nl of bellen naar 0653936618. Over de sollicitatieprocedure kun je: Melanie Nooij benaderen, Recruiter via m.nooij@amsterdam.nl.

Medewerker ondersteuning Fiets & Garageparkeren (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6643

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.